S potěšením oznamujeme nadcházející významnou online konferenci, na níž bude zveřejněna naše nová zpráva s názvem Food System Impacts on Biodiversity Loss (Dopady potravinového systému na ztrátu biodiverzity), která vznikla ve spolupráci s organizacemi UNEP a Chatham House.
UNEP (Program OSN pro životní prostředí) je přední světová autorita v oblasti životního prostředí, která určuje globální environmentální agendu, podporuje implementaci environmentálního rozměru udržitelného rozvoje v rámci OSN a slouží jako důsledný obhájce životního prostředí na celém světě.
Chatham House je nezávislý politický institut, jehož posláním je pomáhat vládám a společnostem budovat udržitelně bezpečný, prosperující a spravedlivý svět.
BIODIVERZITA V OHROŽENÍ
Biodiverzita je naprosto nezbytná pro zdraví lidské populace i celé planety, avšak v současné době se snižuje rychleji než kdykoli předtím v historii lidstva. Naše přežití závisí na přírodních systémech, které regulují životní prostředí, udržují zemi obyvatelnou a produkují potravu. Je ovšem velkým paradoxem, že způsob, jakým v posledních 50 letech vyrábíme potraviny, vede k obrovské ztrátě biodiverzity.
Ve středu 3. února během bezplatné online konference představí novou zprávu Philip Lymbery, náš globální ředitel, společně s Inger Andersen, výkonnou ředitelkou UNEP, profesorem Timem Bentonem, výzkumným ředitelem v Chatham House a naší vzácnou patronkou Dr. Jane Goodall.
V poutavé diskusi rozeberou dopady našeho globálního potravinového systému na biologickou rozmanitost a navrhnou způsoby, jak můžeme produkovat potraviny šetrně k přírodě a s podporou biologické rozmanitosti.
PŘIPOJTE SE
Srdečně Vás zveme na tuto významnou konferenci ve středu 3. února od 14:00. Bezplatná registrace je k dispozici zde. Jednacím jazykem bude angličtina.